Következik:  
Áv 11, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

Erősödő magyar-izraeli kapcsolatok az űrkutatás terén

Az utóbbi években szélesebb az együttműködés Magyarország és Izrael között műszaki és üzleti területen. Ennek keretében nemrég magyar űripari-űrtudományos delegáció járt Izraelben, írja az izraelinfo.com. Az ötnapos utazás célja a magyar űripar bemutatása volt.

Tandi Zsuzsanna, az Európai Űrügynökség (ESA) magyar irodájának vezetője is részt vett a tel-avivi találkozón, hogy bemutassa az izraeli vállalkozások számára a magyar iroda segítségével elérhető űripari technológiákat és a hétköznapi életben történő alkalmazásának lehetőségeit közös projektek megvalósításával.

Űripari delegáció Tel-Avivban, fotó: izraelinfo.com
Űripari delegáció Tel-Avivban, fotó: izraelinfo.com

Az ESA magyar irodája saját pályázati forrással is rendelkezik, ezért több izraeli cég is mutatott érdeklődést az együttműködésre.

A delegáció a szintén Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia és az Európai Űrügynökség összefogásában hamarosan megnyíló üzleti inkubátorházához is keresett együttműködő partnereket Izraelben.

A tervek szerint a potenciális partnereket hamarosan elhívják Budapestre, hogy tovább léphessenek a konkrétumok irányába.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp