Ünnepeld meg faültetéssel Izrael 70. születésnapját!

Összesen 70 fát fognak elültetni Izrael Állam 70. születésnapja alkalmából a Mazsihisz kezdeményezésére. 35 fa Jeruzsálemben, 35 pedig Budapesten kerül majd elültetésre.

A talmudi hagyomány szellemében – az idén 70 éves Izrael Állam születésnapja alkalmából az új és tartós élet reményében 70 fát ültetünk el. 35-öt Izraelben március 22-én, majd 35 darab fát Budapesten ültetünk el május 6-án Budapesten a Szent István parkban, ezek szimbolizálják majd évszázadokon át a diaszpórában és az Izraelben élő zsidóság közötti kötelékeket. Egy nép, egy szív – olvasható a Mazsihisz oldalán.

Az esemény kezdeményezője a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az ünnepi faültetést pedig a Keren Kayemet LeYisrael bonyolítja majd le. A hitközség izraeli parterei az izraeli magyar követség és az Új Kelet folyóirat lesznek. További Együttműködő partnerek: Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Cfáti Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeuma.

Az izraeli faültetés március 22-én (csütörtök), 12:30 órakor a Jeruzsálem közelében lévő Tzora-erdőben lesz. A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezők írjanak az esemeny@mazsihisz.hu e-mail címre.

(Mazsihisz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp