Következik:  
Sávuot I · Gyertyagyújtás: 21:10 · Sziván 6, 5778 · 2018. május 20, vasárnap

Izrael leggyorsabban futó nője vallásos, 5 gyerekes anya

Beatie Deutsch 3 óra 9 perccel nyerte meg a 2018-as Jeruzsálem Maratont. Szoknyában és fejkendőben futott, a családja a helyszínen drukkolt neki végig.

Deutsch az USÁ-ból vándorolt be Izraelbe vallásos zsidóként, és Jeruzsálemben él. Múlt hét pénteken ő lett a 2018-as év leggyorsabban futó izraeli nője, aki az eddigi évek versenyeit tekintetbe véve az ötödik leggyorsabb nő, és a 25-dik leggyorsabb a férfi futókat is beszámítva.

Beatie Deutsch
Beatie Deutsch

A 28 éves Deutsch egy Facebook posztban írt a győzelméről: „nincsenek szavak, hogy kifejezzem, milyen nagyszerű élményben volt részem a mai maratonon. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen jó időt fogok futni a versenyen.”

Deutsch egyébként ötgyerekes anya, aki teljes állásban dolgozik egy non-profit cégnél. Emellett edz rendszeresen és jár versenyekre. Az előző hónapban Tel-Avivban futotta le a félmaratont, ahol 1:30:21 eredménnyel végzett.

a családdal
a családdal

Az elmúlt évben pedig héthónapos terhesen futotta le a Tel Aviv maratont. A terhesség ellenére 4 óra 8 perc alatt tette meg a távot, amely sokkal jobb az átlag versenyzők eredményénél.

2017-ben
2017-ben

„Nem volt egyszerű eljutnom erre a maratonra. Voltak mélypontok”, írta még a Facebook posztban.

Deutsch pénteken két jótékonysági célra is gyűjtött: egyrészt egy családi alapítványnak, amely a terrorizmus áldozatait és azok családjait segíti, valamint egy Beit Daniella nevű hely megépítésére. Deutsch unokatestvére, a 14 éves Daniella Pardes után neveznék el a helyet, mivel a lány tavaly decemberben belehalt az anorexiába.

 „Szeretnénk egy rehabilitációs központot, amelynek Beit Daniella lenne a neve olyan tinédzserek megsegítésére, akik érzelmi problémákkal küzdenek”, írta Deutsch. Daniella családja és barátai szeretnének 30 ezer dollárt összegyűjteni a centrum megépítéséhez.

  • tamogass

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp