Következik:  
Gyertyagyújtás: 20:08 · Sziván 11, 5778 · 2018. május 25, péntek

Hiányjelek – Tárlatvezetés Farkas Zsófia kurátorral

Ország Lili és Fábián Noémi egyaránt a zsidó kultúra írásos hagyománya felől közelít a zsidó identitáshoz, kultúrához, emlékezethez. Szeretettel várunk mindenkit a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár újonnan nyílt közösségi terében, ahol a képek különleges világát Farkas Zsófiával, a kiállítás kurátorával barangoljuk be!

Mindkét művész alkotásaiban fontos szerepet kap az írás és a kép kapcsolata – a zsidó kultúra írásos jel- és nyomhagyása. Az írásjelek szakrális tartalom helyett mindkettejüknél inkább az írott kultúra jeleként, a múlt roncsoltságának, rétegzettségének szimbólumaként jelennek meg, gesztusszerű elemként. Míg Ország Lili művei a kollektív emlékezet „mementói”, addig Fábián Noémi a személyes múlt feldolgozására helyezi a hangsúlyt. A Zsidó Levéltár Héber betűk című kiadványa a gyűjteményben található művek és tárgyak héber felirataival foglalkozik, a kiállítás tehát egy, már megkezdett kutatáshoz is kapcsolódik, ezúttal a képzőművészet eszközeivel. 

Szeretettel várunk mindenkit a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár újonnan nyílt közösségi terében, ahol a képek különleges világát Farkas Zsófiával, a kiállítás kurátorával barangoljuk be!

Belépődíj nincs, további információ: [email protected]

  • tamogass

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp