Következik:  
Támuz 12, 5778 · 2018. június 25, hétfő

Egy anyuka mozgalmat indított a hajléktalanok megsegítésére

„Valamit tennem kell”, gondolta Lisa Patnick, amikor Manchersterbe tartott a fia 9-dik születésnapjára, és útközben teljesen sokkolta, mennyi hajléktalan van az utcán. Az élmény hatására egy jótékonysági szervezetet hozott létre, Urban Angels néven, amely önkéntesek segítségével meleg ruhákat oszt londoni és machesteri hajléktalanok között. A Manchesteri Reform Zsinagóga is segített a ruhaadományokat gyűjtő központ felállításában.

Lisa Patnick
Lisa Patnick

A jótékonysági akciót elindító Lisa Patnick már máskor is segített hajléktalanokon. „Néhány éve, pár másik szülővel összeálltunk, és a Facebookon gyűjtöttünk adományokat. Nagyon sokan segítettek akkor is, most is. Az emberek szeretnek adakozni, csak nem tudják, hogyan fogjanak hozzá.”

Magyarországon is számos szervezet gyűjt hajléktalanok és más rászorulók részére adományokat. Ilyen például az Oltalom Egyesület, a Menhely Alapítvány, a Heti Betevő, az Életet az Életért és A Város Mindenkié Alapítvány.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és minél színesebb anyagokat közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp