Gerontológiai központtá válik a Mazsihisz Szeretetkórház

Egy friss kormányhatározat értelmében egy olyan hároméves fejlesztés indul el, amelynek eredményeként a kórház nem csak a régió szakmai bázisaként képes majd működni.

„Ha sikerül megvalósítanunk, akkor három év múlva egy igazi XXI. századi egészségügyi intézményünk lesz, olyan, amelyik egyszerre szolgálja a zsidókat és a nem zsidókat egyaránt”, mondta a BreuerPressnek adott interjúban Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Az Amerikai úton működő Szeretetkórházban eddig is kiemelt projektnek számított az idősgondozás. A tervek szerint maximum négyágyas, fürdőszobás kórtermek lesznek az intézményben, de ez egyben azt is jelenti, hogy a kórház befogadóképessége nem fog nőni, sőt valamivel kisebb lesz.

„Ez nem kis kihívás, hiszen kisebb betegszámnál, kevesebb lesz a kórház forrása, amit csak nagyon jó gazdálkodással lehet majd kompenzálni”, tette hozzá Heisler András.

A Mazsihisz elnöke elmondta: Gyöngyösön a helyi kórházban szintén terveznek egy gerontológiai bővítést, tárgyalások indultak és elképzelhető, hogy a két intézmény között létrejön majd egy együttműködés, hogy szélesebb körű munkát végezzünk az idősellátás terén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp