Következik:  
Tisá BeÁv · Áv 10, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

Gerontológiai központtá válik a Mazsihisz Szeretetkórház

Egy friss kormányhatározat értelmében egy olyan hároméves fejlesztés indul el, amelynek eredményeként a kórház nem csak a régió szakmai bázisaként képes majd működni. „Ha sikerül megvalósítanunk, akkor három év múlva egy igazi XXI. századi egészségügyi intézményünk lesz, olyan, amelyik egyszerre szolgálja a zsidókat és a nem zsidókat egyaránt”, mondta a BreuerPressnek adott interjúban Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Az Amerikai úton működő Szeretetkórházban eddig is kiemelt projektnek számított az idősgondozás. A tervek szerint maximum négyágyas, fürdőszobás kórtermek lesznek az intézményben, de ez egyben azt is jelenti, hogy a kórház befogadóképessége nem fog nőni, sőt valamivel kisebb lesz.

„Ez nem kis kihívás, hiszen kisebb betegszámnál, kevesebb lesz a kórház forrása, amit csak nagyon jó gazdálkodással lehet majd kompenzálni”, tette hozzá Heisler András.

A Mazsihisz elnöke elmondta: Gyöngyösön a helyi kórházban szintén terveznek egy gerontológiai bővítést, tárgyalások indultak és elképzelhető, hogy a két intézmény között létrejön majd egy együttműködés, hogy szélesebb körű munkát végezzünk az idősellátás terén.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp