Következik:  
Tisá BeÁv · Áv 10, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

Izrael tíz országgal tárgyal a nagykövetségeik Jeruzsálembe költöztetéséről

Izrael legalább tíz országgal már tárgyalásokat folytat annak lehetőségéről, hogy az Egyesült Államok példáját követve a nagykövetségüket Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezzék át, mondta el Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes egy rádióinterjúban.

Állítólag többek között Romániával, Hondurasszal, a Fülöp-szigetekkel és Dél-Szudánnal egyeztetnek.

Elsőként Guatemala követte Washington példáját, és vasárnap jelentette be, hogy áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe. Guatemala azon hét ország egyike volt, amely nemmel szavazott az Egyesült Államok és Izrael mellett az ENSZ-közgyűlés múlt heti rendkívüli ülésén a Jeruzsálem státuszára vonatkozó amerikai döntést elítélő határozattervezetről.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök viszont bejelentette, hogy Kelet-Jeruzsálemben nyitna török nagykövetséget, követve az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) december 13-i határozatát, amellyel Kelet-Jeruzsálemet  nyilvánította  Palesztina fővárosává.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp