Következik:  
Tisá BeÁv · Áv 10, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

A Mazsihisz a hanuka miatt nem foglalkozik a Jobbikkal

Miután Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a médián keresztül közölte, hogy idén nem válaszol a Jobbik hanukai üdvözletére, most a Mazsihisz is kiadott egy közleményt, amelyben tudatják, hogy nem foglalkoznak a Jobbik üzenetével és az EMIH médiaszereplésével.

„Hanuka van, nem érünk rá a Jobbikra és az EMIH-re” – áll a Mazsihisz közleményének címében. A hitközségtől ugyanis sokan kérdezték, miért nem foglal már állást végre a „Jobbik képeslapküldési szokásainak rendkívül nagy horderejű »ügyében«”. A közleményből kiderül, hogy azért nem, mert most éppen hanuka van, és mivel a Mazsihisz egy vallási felekezet, ezért ilyenkor inkább az ünnepre és jótékonysági tevékenységekre fókuszálnak.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke átadja a szövetség ajándékát, egy ultrahangos inhalátor készüléket Velkey Györgynek, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza főigazgatójának (Fotó: Bruzák Noémi/MTI)
Heisler András, a Mazsihisz elnöke átadja a szövetség ajándékát, egy ultrahangos inhalátor készüléket Velkey Györgynek, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza főigazgatójának (Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

„Vona Gábor pártpolitikus politikai számításoktól vezetve hanukai képeslapokat küldött ki. Köves Slomó pártos politikai számításoktól vezetve visszautasította a képeslapot és a jókívánságot.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem vesz részt ebben a szinte már hagyománnyá nemesült, ugyanakkor kissé kiszámíthatóvá vált társasjátékban, mert híveinkkel éppen a Hanukát, a fények és a csodák ünnepét tartjuk, orvosi műszert adományozunk a Bethesda Gyermekkórháznak és közösen gyújtunk gyertyát budapesti és vidéki közösségeinkben, köztük vasárnap Gyöngyösön, görög katolikus és moszlim barátainkkal, szociális projekteket és adományszállítást támogatunk.

Mi ugyanis egy vallási felekezet vagyunk” – olvasható a Mazsihisz által kiadott közleményben.

Tavaly azért már foglalkoztak a témával, a Mazsihisz még egy kerekasztal-beszélgetést is szervezett erről:

http://akibic.hu/2017/01/12/az-nem-eleg-hogy-jo-legalabb-mar-nem-zsidoznak/

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp