Következik:  
Tisá BeÁv · Áv 10, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

Zsidó-keresztény együttműködés a gyermekek gyógyulásáért!

Ultrahangos inhalátorkészüléket adományoz a Mazsihisz a református egyház Bethesda Kórházának. Az eseménnyel a résztvevők szeretnék felhívni a figyelmet a magyar társadalom különböző közösségei közötti szolidaritás fontosságára. 

Az adventi időszakra esik a hanuka ünnepének kezdete és mindkét ünnep arról ad hírt, hogy a sötét tél közepén lassan nőni kezd a fény, mindkettő a remény éledésének ünnepe. Ennek alkalmából Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke adja át december 13-án (szerda) délelőtt a Bethesda főigazgatójának, Dr. Velkey Györgynek a Mazsihisz adományát, egy ultrahangos kórházi inhalátort. Ezt az eszközt a kórház orvosai kérték munkájuk megkönnyítésére.

A készülék beszerzése része  az egyházi kórházak közötti együttműködésnek, amelynek tagja a római katolikus egyház Szent Ferenc Kórháza és az Irgalmasrendi Kórház is. A  működésük összehangolásának célja, hogy az egyházi kórházak átfogják a teljes emberi életet a születéstől az időskorig, az élet utolsó szakaszáig. A MAZSIHISZ Szeretetkórháza az idősgondozás egyik legfontosabb magyar orvosi központja és megkezdődtek az előkészületei egy közös nővérképző szakiskola működtetésének is.

Karácsony előtt és a hanukai gyertyagyújtás napjaiban szeretnék a résztvevők felhívni a figyelmet annak a fontosságára is, hogy a magyar társadalom különböző közösségei között erősödjön a szolidaritás. 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp