Következik:  
Tisá BeÁv · Áv 10, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

MIÉRT SÍRT A HAL? meseelőadás – Izraeli vendégelőadás

A meseelőadás nagy sikerrel szerepelt a haifai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, és a jeruzsálemi Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon. A magyar közönség pedig december 17-én ismerkedhet meg az öt izraeli mese történetével.

Csatlakozz hozzánk felfedezőutunkon – egy különleges könyvtárba látogatunk el, amely tele van pop-up könyvekkel, az egészen aprótól a kifejezetten hatalmasig. Titkok és meglepetések várnak rád!

Az előadás héber nyelven, magyar narrációval látható.

Két színésznő, öt történet, és egy élénk, elképesztő világ. A gyerekek betekintést kapnak Oded Burla papírból készült, bizarr állatainak életébe. Hogyan reagál a zsiráf, amikor a holló felajánlja neki, hogy csomót köt a nyakára? Ki képes szerelembe esni a skorpióval? És főként, miért sírt a hal?
Az előadás végére minden szereplő visszaköltözik a mesekönyvbe. Azt azonban nem tudhatod, mire számíthatsz, amikor kinyitsz egy könyvet.
„Négyesben mentünk színházba, két felnőtt, egy öt- és egy nyolcéves gyerek. Mind a négyen imádtuk az előadást, az első pillanattól az utolsóig. Nevettünk és meghatódtunk, és egyre többre vágytunk. Az előadás csodálatos volt, és a jó színház minden kritériumát teljesítette; kevés eszközzel, óriási fantáziával tesz boldoggá minden nézőt.” (Miki Gurevitz, a jeruzsálemi Khan Színház művészeti vezetője)

Az előadás hároméves kortól ajánlott.
A produkció nagy sikerrel szerepelt a haifai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, és a jeruzsálemi Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon.
Az előadás héber nyelven, magyar narrációval látható.

Alkotók: Hila Flashkes & Danielle Cohen-Levi
Szereplők: Hila Flashkes, Orit Mimrud
Társalkotó és -rendező: Danielle Cohen-Levi
Művészeti tanácsadó: Marit Ben-Israel, Shahar Marom
Díszlet és jelmez: Hila Flashkes
Zene: Dan Karger
További dalok és szövegek: Ronit Kano
Világításterv: Keren Dembinsky
Könyvek: Anny Shani

A Train Theater produkciója, az izraeli Lottery Council for the Arts támogatásával.

A Gólem Színház és az Izraeli Kulturális Intézet vendégelőadása a Hatszín Teátrumban.

JEGYVÁSÁRLÁS

HATSZÍN Teátrum, (1066 Bp., Jókai u. 6.)
(+36) 20 776 0744 / [email protected]
Jegyiroda: Hatszín Teátrum (1066 Bp., Jókai u. 6.)
www.hatszin.hu I www.golemszinhaz.hu

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp