Következik:  
Támuz 12, 5778 · 2018. június 25, hétfő

Agyon szelfizték magukat a látogatók a Hitler-szoborral

Adolf Hitler életnagyságú viaszszobrát az auschwitzi koncentrácis tábor képe előtt állították ki az egyik indonéziai múzeumban. Az alkotás igen népszerű volt a látogatók körében, akik előszeretettel szelfiztek a szoborral egy-egy náci karlendítést kíséretében, és a mosolygós képeket természetesen a közösségi oldalakra is feltöltötték. Itt kezdődött aztán a felháborodás.

Fotó: HENRYANTO/AFP
Fotó: HENRYANTO/AFP

A múzeum azzal védekezett, hogy oktatási, ismeretterjesztési célból állította ki a viaszszobrot. A Simon Wiesenthal Központ elfogadhatatlannak tartotta az installációt, mert gúnyt űzött a holokauszt áldozataiból.

Sokan pont azzal magyarázták a szelfiket, hogy az embereknek nincs megfelelő tudásuk a holokausztról, esetleg érzéketlenek, de a Human Rights Watch egyik kutatója szerint a Hitler-szelfik népszerűségében nem elhanyagolható az sem, hogy a világ legnépesebb muszlim országában erős a zsidóellenesség.

A múzeum végül úgy döntött, hogy a szobrot eltávolítja.

Forrás: hvg.hu

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és minél színesebb anyagokat közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp