Az USA után Izrael is kilép az UNESCO-ból

Izrael megkezdte az előkészületeket arra, hogy az Egyesült Államokkal együtt kilépjen az UNESCO-ból. Izrael szerint ugyanis az UNESCO egy „abszurd színházzá” vált.

Az amerikaiak néhány órával korábban jelentették be, hogy 2018 végével kilépnek az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéből, részben a szervezet Izrael-ellenessége miatt. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő pedig „bátor és erkölcsös” döntésnek nevezte az Egyesült Államok elhatározását.

Izrael jó egy éve már felfüggesztette részvételét az UNESCO-ban, elsősorban azt kifogásolva, hogy a szervezet Világörökség bizottsága megszavazott egy palesztin javaslatot, ami Jeruzsálemet kizárólag a muszlimok szent helyeként mutatja be, egy szót sem ejtve annak zsidó, keresztény történelmi kapcsolatáról. Izrael szerint ezért az UNESCO egy „abszurd színházzá” vált, ahol nem megőrzik, hanem eltorzítják a történelmet.

Dani Danon, Izrael ENSZ-nagykövete úgy értékelte, hogy Washington kilépése az UNESCO-ból fordulópontot jelent az ENSZ-ben. Közleményében úgy fogalmazott: olyan új korszak kezdődik, amelyben immár meg kell fizetni az árát annak, ha valaki hátrányos megkülönböztetést alkalmaz Izrael kárára. Hozzátette: az UNESCO most már láthatja, hogy „az Izrael ellen hozott abszurd és szégyenteljes” határozatainak következményei vannak.

Danon szerint az Egyesült Államok Izrael mellett áll, és a két ország közötti szövetség erősebb, mint valaha.

Az UNESCO szerint a zsidóságnak semmi köze a Siratófalhoz – Kibic Magazin

Az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezete csütörtöki határozatában megkérdőjelezte a zsidóságnak a jeruzsálemi Siratófalhoz fűződő kapcsolatát. Az Izraelt elsősorban a jeruzsálemi szent helyekkel kapcsolatban elítélő határozatot a palesztinok Egyiptommal, Algériával, Marokkóval, Libanonnal, Ománnal, Katarral és Szudánnal közösen terjesztették a testület elé. „ Tovább folyik az UNSECO abszurd színháza.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp