Következik:  
Támuz 11, 5778 · 2018. június 24, vasárnap

Hogyan lesz tananyag Koreában a Talmud?

Időutazásra invitál a Talmud nem csak nőknek következő előadása, hogy megértsük, hogyan került ez a körülbelül 800 évet felölelő időszakból származó vitagyűjtemény Dél-Koreába. A téma ezúttal a modern oktatás és a Talmud kapcsolata lesz.

Előadóink elkalauzolnak bennünket azokba az időkbe, amikor a zsidó közösségben az oktatás megszervezésére került a sora. Milyen szempontokon volt a hangsúly és milyen problémákba ütköztek őseink? Nem gondolnánk, hogy a felvilágosodás kezdetén, amikor a modern oktatás alapjainak a lefektetése is elkezdődött, hasonló kérdések merültek fel: vitaközpontú, egyénre szabott tempó vagy frontális oktatás…?

Ezekre a kérdésekre keressük együtt a választ és az is kiderül az este során, hogyan kötődnek a modern oktatási rendszerek a Talmudhoz.

Május 11.
Hogyan lesz tananyag Koreában a Talmud?
Téma: a modern oktatás és a Talmud kapcsolata
Helyszín: 2B Galéria (1092 Bp., Ráday utca 47.)
Kezdés: 18.30
Az interaktív előadást Fritz Zsuzsa és Zeitler Ádám vezeti.

Az interaktív előadás előtudást nem igényel. Az esemény ingyenes, azonban adományt elfogadunk. Részvételi szándékot e-mailben vagy a Facebook eseménynél lehet jelezni:

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és minél színesebb anyagokat közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp