Következik:  
Sziván 8, 5778 · 2018. május 22, kedd

Izraeli műből is felolvasnak idén az Irodalom Éjszakáján

Március 30-án immár második alkalommal egy különleges irodalmi happening költözik a belvárosba, amely formabontó stílusban hozza közelebb a kortárs világirodalmat a hazai közönséghez. Az Irodalom Éjszakája idei témája a novella, a Katona József Színház színművészei huszonkét izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket kortárs szerzők műveiből.

Az Irodalom Éjszakáján a 10-15 perces felolvasások este 19:00-kor kezdődnek, és minden helyszínen fél óránként ismétlődnek meg, az utolsó fél 22:30-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, 8 alkalommal. Mindenki maga állíthatja össze az útvonalat, hogy mely felolvasásokat szeretné meghallgatni az este folyamán.

Irodalom Éjszakája
Irodalom Éjszakája

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletes program és a helyszínek listája a www.irodalomejszakaja.hu címen lesz elérhető. Az Irodalom Éjszakája programjában szereplő 22 ország 22 szerzőjének 22 könyvéből 22 helyszínen olvasnak fel a Katona színészei.

Az Izraeli Kulturális Intézet társszervezésében Shani Boianjiu Bátraké a mennyország című könyvéből fognak felolvasni egy rövid történetet, Totth Gitta fordításában. A könyv 2013-ban jelent meg a Libri kiadásában.

Shani Boianjiu
Shani Boianjiu

Az Irodalom Éjszakája megvalósítására ismét Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködésben és támogatásával kerül sor. A rendezvény védnöke Szalay- Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. A rendezvény főpartnere a Katona József Színház és egyik helyszíne a Kamra, az irodalmi műveket a Katona társulatának tagjai olvassák fel.

Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1826378987614115/

  • tamogass

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp