Sacha Baron Cohen és felesége egymillió dollárt adományoz a szíriai menekülteknek

Sacha Baron Cohen brit színész és felesége, Isla Fisher egymillió dollárral (288 millió forint) segíti a szíriai konfliktus áldozatait. Jelenleg négymillió szíriai él menekültként a szomszédos országokban, és további hétmillió földönfutóként a saját hazájában.

A színészpár 500 ezer dollárt adományozott a Save The Children nevű karitatív szervezetnek védőoltásra a kanyaró ellen, amely potenciálisan 250 ezer gyermeket fenyeget Szíria északi részén.

Sacha Baron Cohen és Isla Fisher
Sacha Baron Cohen és Isla Fisher

Ugyanekkora összeget adományoztak a New York-i székhelyű International Rescue Committee-nek, a David Miliband volt brit külügyminiszter vezette segélyszervezetnek arra, hogy oktatást, egészségügyi ellátást, szállást és higiénikus körülményeket biztosítson a Szíriában és a szomszédos országokban élő menekülteknek, különös tekintettel a nőkre és a gyermekekre.

Jelenleg négymillió szíriai él menekültként a szomszédos országokban, és további hétmillió földönfutóként a saját hazájában. Becslések szerint 12 ezer gyermek halt meg a konfliktusban annak kezdete óta.

Justin Forsyth, a Save The Children vezetője szerint „a nagylelkű adomány sok ezer ember életét segít megmenteni, köztük a legsérülékenyebbekét, a gyermekekét”. Hangoztatta, hogy a közel-keleti országban összeomlott az egészségügyi ellátás, és újra felütötték a fejüket már majdnem kiirtott járványos betegségek, amelyek gyermekek százezreinek az életét fenyegetik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp