Következik:  
Tisá BeÁv · Áv 10, 5778 · 2018. július 22, vasárnap

Muszlim, drúz és zsidó vallási vezetők a terror ellen!

Simon Peresz ex-izraeli elnök találkozóra hívta össze Izrael vallási vezetőit, hogy a vallás nevében közösen ítéljék el a terrort és a vérontást. „Együtt kell imádkoznunk, hogy határozottan kijelenteni, hogy nincs olyan isten, aki támogatná a vérontást. Le kell ülnünk tárgyalni. Az erőszak nem megoldás”, mondta.

Sheikh Haman Kivon, a Muszlim Klerikusok Szövetségének elnöke szerint az emberi élet tiszteletének szentsége áll mindenek felett. Tilos bárkinek is az ítélkezést a saját kezébe venni, és késsel támadni.

Slomo Amar rabbi, a Jeruzsálem főrabbija azt mondta: „egyetlen vallás sem engedi meg a vérontást. A ‘Ne ölj’ parancsolata ma is érvényes”.

A vallási vezetők között ott volt: Jeruzsálem főrabbija, Seik Hamad Kivon, a Muszlim Egyházi Szövetség elnöke, Seik Muafak Tariif, a drúz közösség vezetője, és Seik Szulejmán Szatel Jaffáról.

A találkozó végén együtt imádkoztak a vallási vezetők, majd elénekelték az Osze Salom Bimromavra (Isten békét hoz mindenfelett).

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp