Következik:  
Gyertyagyújtás: 20:14 · Áv 8, 5778 · 2018. július 20, péntek

Merkel: a zsidó szervezetek tegyék félre a teológiai különbségeket a közös fellépéshez

A progresszív zsidó szervezetek, a Szim Salom és a Bét Orim elnöke is jelent volt az Angela Merkellel folytatott február 2-i megbeszélésen, amelynek egyik leghangsúlyosabb témája a magyar egyházügyi törvény kérdése volt.

A találkozón részt vett Guba Gergely, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség elnöke, Kálmán Gábor, a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség elnöke, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija és Deblinger Eduárd, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke.

A megbeszélés egyik leghangsúlyosabb témája a magyar egyházügyi törvény anomáliája volt. Merkel asszony javasolta, hogy az öt irányzat hozzon létre együttműködést, hogy az állammal szemben közösen, erősebben tudjanak fellépni, érdeket érvényesíteni. A Kancellár Asszony szerint a teológiai különbségeket félre lehet tenni, ahogy ezt a német zsidó irányzatok már megtették.

Guba Gergely, Kálmán Gábor, Angela Merkel, Heisler András, Köves Slómó (balról jobbra)
Guba Gergely, Kálmán Gábor, Angela Merkel, Heisler András, Köves Slómó (balról jobbra)
  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp