Következik:  
Sziván 8, 5778 · 2018. május 22, kedd

Civil flashmob akció a német megszállási emlékmű ellen

Hozz magaddal egy emlékkövet, mécsest, keresztet vagy bármi személyes tárgyat a Szabadság téri mélygarázshoz március 23-án, vasárnap, 16 órakor! A civilek által szervezett “Eleven emlékmű – az én történelmem” nevű akció célja, hogy megakadályozza a német megszállási emlékmű felállítását.

“Eleven emlékmű – az én történelmem” címmel flashmobot szerveznek civilek a kormány által tervezett német megszállás emlékműve helyére, Budapesten a Szabadság téri mélygarázs lejáratához március 23-án, vasárnap 16 órára. Az esemény célja, hogy megakadályozza a történelmi hazugságot hirdető politikai jelkép felállítását.

A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával  egy-egy emlékkövet, emlékmécsest, kis keresztet vagy olyan személyes tárgyat, amely kifejezi érzelmeit, személyes érintettségét. „Emeljünk e sokféle személyes jelből olyan súlyos halmot, amely kifejezi nemzetünk tagjainak igényét arra, hogy közösen és önkritikusan vessünk számot veszteségeinkkel” – olvasható a felhívásban.

Az esemény nem kampányrendezvény. Csak egyetlen szónoklat hangzik majd el, Béndek Péter filozófustól. A felhívás további aláírói Gaborják Ádám, Jovánovics György, Kerényi Máté, Kicsiny Balázs, Kisspál Szabolcs, Lukács András, Nemes Csaba, Szűcs Teri, Rényi András.

  • tamogass

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp